Här är en liten gris

Efter 24 timmars nästan konstant sömn (restaurangskadad: "vila när du kan, ät när du kan" och glömde ställa klockan) är det alltid lika roligt att vakna upp till en saga om en gris som ens åttaåriga lillasyster skrivit:

 



 

HÄR ÄR EN LITEN GRIS

(bild på en gris)

Grisen heter herr gris han bor på en bongård där bor han med sin mamma och sina syskonherr

gris gillar fröken grisfröken gris är snäll

herr gris gick på bio herr gris ville se filmen bra så han köpte ett par glasögonherr gris snublar på en sten ajjjjj    sa han.Nu ser herr gris på bio en myket bra film nu somnar han han tenker på fröken gris nu tenker han på potatis och sås nu tenker han på kokta moröter. Nu går herr gris hem på hem vägen träfar herr gris fröken gris herr gris säger till fröken gris att han har set en bra film.

Nu har det got en dag då kom det ett vildsvin fröken gris blev räd.Då kom herr gris och jagade i väg vildsvinet tack sa fröken gris.Herr gris har köpt en bok boken handlar om en gris som kan slå kullerbyttor herr gris testar men ajj mitt tryne herr gris setter skydd för trynet han testar igen ajjjjjjj min fina knorr har blivit rak.Herr gris kastar boken på golvet och hopar på den.Herr gris skriver en egen bok herr gris är snäll herr gris är minsann en riktig gris. Herr gris kommer inte på mera han tänker på fröken gris herr gris fortsätter.fröken gris är snäll fröken gris är alt en riktig gullegris.herr gris moste ju ha bilder till sin bok herr gris går ut och tar kort på fröken gris

Herr gris är stolt över säg själv.Det pirrar i herr griss mage jag är kär tänker han jätte kär Det är fröken gris med herr gris ger fröken gris en blommafröken gris blir blyg och säger vilken fin blomma nu kan ingen av dem säga någonting dem skrattar hej då!!!!!

Slut!!!

Av Alva Astner




Dags för brunettfisken/zombien att vakna till liv. Dags för badkar! Dags för klänning! Dags för Lina! Dags för Anna-Gretas! Dags för tapas! Dags för vin!

Vinum vita est.




Snygg rubrik av Jnytt


Tillbaka till stenåldern

Mobilen har drunknat och mitt internet lever sitt egna liv (ja, jag säger "mitt internet", alla fattar vad man menar med "mitt internet"). Tillbaka till stenåldern.

HUR KLARADE MAN SIG FÖRR I TIDEN? FÖRE 90-TALET, HUR ÖVERLEVDE FOLK? MAN ÄR JU HELT JÄVLA ISOLERAD!


Lär av fisken

Jag har ett nytt sätt att plugga på. Tips, tips, tips! Om man har fyra dagar som är tänkta att man ska studera på: spendera 3 dagar och 21 timmar på att städa, sätta upp tavlor, diska, tvätta ALL tvätt, sätta färska (LEVANDE!) blommor i fönstren, tända ljus, köpa te och hälla choklad och salta pinnar i fina skålar på en duk på bordet. Sedan krävs det endast två (jag upprepar: TVÅ!) timmar då man faktiskt skriver något.

Nej, jag är inte helt färdig. Jag är inte superwoman, även om det är lätt att missta oss för att vara varandra ibland. Men jag är superfisken@väldigtnöjdmedsigsjälv.com. Hemtentan ska lämnas in på fredag. Det är OK.

Konstpaus.
Andas ut.

Dagens fail

Man köper en förlägningssladd och inser att den är för kort.




JAG BEHÖVER EN MAN HIT! Nu ska jag leta efter en glödlampa. Wish me luck.

Mitt och Jacksons alienbarn

Det är en härligt regnig söndag idag. Det betyder att man kan städa och plugga! Eller göra barn med kändisar.


Jag och Johnny Depp får en söt dotter.





Jag och Colin Farrell en söt son.




Jag och Michael Jackson en liten alien.




Makemebabies.com


(Nördvarning: Snacka om V-moment! Och alla vet ju att Michael Jackson var en utomjording.)

Hur gör hon?

Nä, jag fattar inte hur Blondinbella hinner blogga. Brunettfisken känner sig stressad! Hej o hå!

Kärringen Brunettfisken

Idag har jag förvandlats till Blondinbella. Brunettfisken. Tre möten och plugg och mitt "lilla" projekt har jag börjat inse är ett gigantiskt projekt. Det är ganska kul men jag förstår inte hur hon hinner blogga.

Fast det gör å andra sidan jag med! Tjoho! Vill man så kan man! Nu ska jag bli sådär superduktig och överambitiös. Någon som vill springa med mig runt Munksjön i morgon bitti? Det var ett skämt, mitt knä gör ont. Jag är en kärring. Brunettfisken är en kärring.

Men jävlar vad hon ska göra grejer nu!

Vem är det som är sjuk, egentligen?

Min mamma reagerar på att jag har baconchips i en grisskål och antyder att jag är sjuk i huvudet. Ska hon säga! Min mamma har en plansch på en gris som äter korv uppsatt i skafferiet.



Untzz

Tahaa! Jag gjorde det! Jag dissade utekväll och stannade kvar i soffan! Det var inte igår (bokstavligt talat).

Kollade precis på Sophie Scholl - Die letzten Tage, filmen om den tyska motståndsgruppen Vita Rosen i Nazityskland. Det har aldrig blivit tillfälle att se den filmen innan men idag passade den perfekt! Det var lite jobbigt bara att det fanns så dåliga länkar till den. Tysk textning går utmärkt men mot slutet var jag tvungen att kolla med fransk textning och då förstod jag typ hälften (å andra sidan lärde jag mig en hel del ord på franska, jippie). De dog, va? SPOILERVARNING.

Känner för mer tysk film. Schindlers List, kanske? Good Bye Lenin? Triumph des Willens?

Om ni undrar vad min mamma gör hemma hos er ikväll

Jag: Jag vet inte hur jag ska göra ikväll!
Mamma: Vadå då?
Jag: Jag har för många alternativ!
Mamma: Jaha?
Jag: Jag har liksom lovat att komma både på kräftskiva hos Anders och på tjejfest hos Stina med utgång. Och så vill Lina att vi ska dricka vin hemma hos henne. Mest vill jag bara ligga i min soffa och dricka coca cola.
Mamma: Buhu, vad synd om dig som har så många roliga alternativ! Buhu!
Jag: Vad ska du göra då?
Mamma: Ligga i soffan, skitkul.
Jag: Byta? Snällaaaaa?
Mamma: Deal.


En KNORR på tillvaron

Några av mina nya klassisar kommer snart på lite förfest. Hoppas att de förstår ironin med baconchipsen i grisskålen.




Förövrigt mitt bästa loppisfynd någonsin, den har till och med en knorr! Björn lägger till: "sätter knorr på tillvaron".



Do you want to be my grottfriend

Ni vet det där gamla tricket att man ska föreställa sig folk i publiken nakna när man håller föredrag? Och sedan inser att det är kul att göra när man går på stan/åker buss också?

Jag har en ny nu, den är rätt fin. Föreställ dig alla människor som går på gatan som grottmänniskor: grymtande, håriga och skäggiga med långt tovigt hår och nakna - alternativt iklädda höftskynke - hållandes i en stenklubba. Med lite fantasi är det här jävligt roligt.

Den största utmaningen är folk som är minst "naturliga", dvs har en speciell frisyr med färgat hår och mycket smink och grejer. Men de går, de med.

Kvidevitt

Försöker fatta Twitter, man måste liksom twittra om man läser Medie- och Kommunikationsvetenskap. Det går nog bättre när jag inte har en stenåldersmobil.

Finns nu alltså även HÄR!

Stefan Liv




För oss jönköpingsbor är det här den sorgligaste dagen sedan 11 september 2001. Jag är inte särskilt sportintresserad men fan vad jag hejar på HV. SM-Gulden har varit bättre än nyår i stan och Stefan Livs sång på Hovrättstorget (HV-torget) här ovan är legendarisk.

HV-spelarna är våra hjältar men inte våra idoler långt bort, de är våra vikingakarlar som åker ut och slåss för äran och brödfödan. De är våra grannar och de handlar på samma Ica som vi. Deras barn går på samma skolor som vi eller våra syskon eller våra barn. HV-spelarna är inte bara våra hjältar - de är en DEL av oss.

Jönköping har inte mycket att skryta med. Vättern är fan pisskall året runt och då hjälper inte en gigantisk strand mitt i stan. Tändsticksmuséet? Kom igen, va. Vi har inte mycket men vi har HV.

Mina nya klasskamrater smsar mig och vill att jag ska komma och festa med dem. Festa? Jönköpingsbor festar inte idag, vi sörjer.


Det vart en lång resa

Läste ni Jnytts artikel om den insmugglade 15-årige pojke som hittats på Resecentrum? Jag kan som andrahandskälla dementera att han hittades på Resecentrum. Han hittades nämligen i Rådhusparken av min vän Björn (med vänner). Stackarn hade blivit smugglad hit och rest i TRETTON månader från Afghanistan. Fattar ni? Han började i augusti, FÖRRA ÅRET. Och nu är han ensam. Det blev september nästa år och han satt ensam i Rådhusparken i Jönköping och det var mörkt.

Hur han vågade följa med Björn kan man dock undra.




Han hade väl inget annat val, stackarn.

De senaste tretton månaderna har jag gjort massor av saker, massor! Han har... smugglats.

"tvättar. Vad gör ni?"

Facebook är ett spännande medium. Ibland bryr sig ingen ett skit att man skrivit nåt jättejätteroligt och intressant, ISTÄLLET sker de roliga konversationerna rum på statusuppdateringar och bilder som själva inte ser så mycket ut för världen.

För exakt ett år sen skrev jag "tvättar. Vad gör ni?" som statusuppdatering.


Linneas profil · Linneas logg
Linnea Mörth tvättar. Vad gör ni?
· · den 7 september 2010 kl. 23:01

Öppet brev till Telenor

Varför jag hatar er på Telenor:


1. Er sida krånglar hela tiden.

2. Fakturorna till mitt mobila bredband kommer aldrig fram, enbart påminnelserna (som givetvis är dyrare). Ni på kundtjänst påstår dock att de alltid skickas iväg.

3. Jag och min bror tänkte ta ert familjeerbjudande (två Iphone 4 för 500 pix/mån), då får jag ett mail om att jag har "max antal abonnemang som privatperson" och inte kan teckna fler. Jag har ETT abonnemang hos telenor och det är ett mobilt bredband. Ni vill inte tjäna pengar, eller?

4. Eftersom jag har en stenålderstelefon just nu har jag kontantkort. På telenor, fråga mig inte varför. När jag skulle ladda på över internet igår fungerade det inte. När jag gick till Pressbyrån idag för att ladda på telefonen på stenåldersvis, jo, gissa vad: det fungerade inte! Så jag fick glatt (mycket glatt) traska tillbaka till affären och dividera med den trevliga tjejen som jobbade där som inte kunde göra så mycket utan att be mig komma tillbaka imorgon efter 8 då det ska vara folk som svarar på ett telefonnummer hos er man kan ringa. Ringer man numret ni hänvisar till som "Kundtjänst" får man välja mellan typ "tryck ett för att höra saldo, tryck två för beställa ny kod...". Jag vill inte höra saldo! Jag vet mycket väl att mitt saldo är 0,88 kr för saldo är det enda ni är bra på att berätta. Jag vill kunna ringa! Jag har massor av viktiga samtal att ringa, jag måste kunna ringa!


Telenor: Är ni dumma i huvudet?


Dumma jävlar. Tummen ner för Telenor.






Fast nu lär de väl ändå redan vara slut

JLT har pyntat en busskur med fribiljetter och lagt ut en bild på sin hemsida. Go JLT!





Jag vet var det är but I'm not telling ya.

Ett kärleksbrev/en tanke till tequilan

Jag känner att det som påverkat mig mest negativt under insparken - om vi bortser från alkoholabstinensen vaje eftermiddag - är tequilan. Innan har jag aldrig haft några problem med tequilan, den har varit min bästa vän. Man vet hur den smakar (tequila) och vad den gör (man blir pigg och glad). Jag brukar aldrig ens äta citronen för att det är gott ändå.

Men nu kan jag inte ta hela på en gång OCH jag mår illa efteråt.

Det är läskigt. Jag känner: om man inte ens kan lita på tequilan... VAD HÄNDER NU?


nu: etta!

Oj, hej, tja, hallå.

Insparken hände.

Insparken var som en två veckor lång student, fast tusen gånger roligare plus att man pluggar samtidigt plus att jag har flyttat samtidigt. Idag känner jag mig som den där första fisken som försöker kravla sig upp på land. Och nej, fiskskämtet var inte planerat (fast visst var det rooligt?). Min hjärna är inte riktigt med än, jag kämpar mot tvåveckors samlade bakfyllor på en gång.

Insparken såg ut såhär, typ:




Med bästa Ryssland i mitt hjärta. Och såhär och såhär:







Nu ser det mest ut såhär:



RSS 2.0